Jaké jsou výhody investování do ETF v porovnání s akciemi?
Můžete mi prosím vysvětlit, jaké jsou hlavní výhody investování do ETF, když to srovnám s tradičními akciemi? Já jsem slyšel, že ETF mohou být skvělou alternativou, ale nejsem si jistý, co přesně to obnáší. Například, jak je to s diversifikací? Myslím, že ETF umožňují investovat do více akcií najednou, což by mohlo být fajn pro snížení rizika. A co náklady? Jaký je rozdíl mezi poplatky u ETF a jednotlivých akcií? Dále mě zajímá, jestli mám větší flexibilitu s ETF, nebo jestli je lepší držet jednotlivé akcie. Vím, že obchodování s akciemi může být někdy dost stresující a neustále se dívat na ceny může být vyčerpávající. Je pravda, že ETF by mohly být méně náročné na čas? A jaké jsou vaše zkušenosti s likviditou ETF ve srovnání s akciemi? Přijde mi, že je důležité vědět, jak snadno mohu prodat své podíly v případě potřeby. Také bych chtěl vědět něco o výnosech – jsou ETF schopny přinést podobné výnosy jako jednotlivé akcie? Opravdu chci pochopit všechny tyto aspekty a nejen to, co je populární mezi investory. Byl bych rád za jakékoli tipy nebo rady od někoho, kdo má zkušenosti s investováním do ETF a může mi objasnit tyto otázky.