Jak začít investovat do NFT umění?
Přemýšlím o tom, že bych se pustil do investování do NFT umění, ale vůbec nevím, jak na to. Je to něco, co mě láká, ale mám spoustu otázek. Začíná to tím, že nemám ponětí, kde najít ty nejlepší platformy pro nákup NFT. Myslím, že jsem slyšel o nějakých známých stránkách jako OpenSea nebo Rarible, ale jak si vybrat mezi nimi? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? A co je vlastně nutné udělat předtím, než si vůbec nějaké NFT koupím? Měl bych mít peněženku na kryptoměny nebo něco takového? A jaké kryptoměny vlastně potřebuji k nákupu NFT? Existují nějaké konkrétní typy umění nebo umělců, které bych měl sledovat, abych měl větší šanci na zisk? Dále by mě zajímalo, jaké jsou rizika spojená s investováním do NFT. Je pravda, že trh s NFT může být velmi volatilní a nevyzpytatelný? Jak poznat, zda je dané NFT skutečně hodnotné nebo jestli se jedná jen o módní trend? A jak dlouho bych měl mít NFT ve své sbírce, než se pokusím prodat? Existují nějaké tipy pro úspěšný prodej NFT? Doufám, že mi někdo pomůže s těmito otázkami, protože bych opravdu chtěl začít investovat do světa NFT umění a nevím, kde začít.