Jak mohu chránit svá práva jako tvůrce NFT?
Jako někdo, kdo se zajímá o svět NFT, mám pár otázek ohledně ochrany práv tvůrců. Už jsem vytvořil několik digitálních děl, která jsem prodal jako NFT, ale obávám se, že bych mohl být zranitelný vůči kopiím nebo zneužití mých děl. Jaké jsou tedy konkrétní kroky, které bych měl podniknout, abych zajistil, že moje práva jako tvůrce budou chráněna? Existují nějaké právní nástroje nebo platformy, které mi mohou pomoci v případě, že někdo použije mé dílo bez mého souhlasu? A co když se moje díla prodají na různých tržištích? Jak můžu mít jistotu, že si zachovávám kontrolu nad svými autorskými právy a že budou dodržována? Dále bych rád věděl, zda je důležité mít nějaké smlouvy nebo podmínky spolupráce se sběrateli a investory. Mělo by to být v mém zájmu a co všechno by mělo být zahrnuto do těchto dokumentů? Vím, že NFT jsou stále novou oblastí a pravidla se mění, takže hledám jakékoli rady nebo zkušenosti od ostatních, kteří se s tímto problémem už setkali. Jak tedy mohu lépe chránit svá práva jako tvůrce NFT a co všechno bych měl mít na paměti?