Charts.cz/Fórum/Hledám weby pro udržitelné firmy

Hledám weby pro udržitelné firmy

Zajímá mě, jestli existují nějaké konkrétní webové stránky, kde bych se mohl podívat na udržitelné firmy a jejich produkty nebo služby? Je to pro mě důležité, protože bych rád podpořil podniky, které se snaží o ekologičtější a udržitelnější přístup. Vím, že udržitelnost je v poslední době hodně trendy, ale hledám něco víc než jen reklamu. Zajímá mě, jaké jsou nejlepší zdroje nebo databáze, kde bych mohl najít seznam firem, které mají ověřené postupy v oblasti ochrany životního prostředí a společenské odpovědnosti. Mohli byste mi doporučit také nějaké platformy, které hodnotí firmy podle jejich ekologických a etických standardů? A co třeba zkušenosti ostatních uživatelů? Je dobré vědět, co si o těch firmách myslí lidé, kteří už jejich produkty vyzkoušeli. Chtěl bych mít jistotu, že investuji do něčeho smysluplného a ne jen do dalšího greenwashingu. Děkuji za každou radu alebo odkazy na zajímavé zdroje!

142 slov
1.4 minut čtení
29. 1. 2024
Ondřej Baloun
Ondřej Baloun

Existuje pár webů, co se zaměřují na udržitelné firmy. Jedním z nich je třeba Ethical Consumer, kde najdeš hodnocení různých firem podle jejich ekologických a etických standardů. Pak je tu Green America, což je další dobrý zdroj pro hledání ekologických produktů a služeb. Pokud chceš nějaké konkrétní produkty, podívej se na platformu Eco Warrior Princess, tam mají spoustu tipů a recenzí.

Taky doporučuji procházet recenze na Trustpilot nebo jiných podobných webech. Tam se lidé dělí o své zkušenosti s různými značkami. Je dobré si zjistit, co si o těch firmách myslí ostatní, aby ses vyhl greenwashingu. Zkus i místní tržiště nebo bio obchody, často mají skvělé udržitelné výrobky a rádi ti poradí, které firmy jsou skutečně eco-friendly.

116 slov
1.2 minut čtení
3. 11. 2024
Hana Dvořáková
Hana Dvořáková

Jasně, je fajn, že se zajímáš o udržitelnost. Zkus se podívat na weby jako Ethical Consumer nebo B Corporation. Tyhle stránky mají seznamy firem, co splňují přísné ekologické a etické standardy. Taky je dobrý mrknout na Good On You, to hodnotí módní značky podle jejich dopadu na planetu a lidi. Pokud hledáš konkrétní produkty, tak třeba platforma Eco Warrior Princess má spoustu tipů na udržitelné značky. Zkušenosti lidí najdeš na různých fórech nebo recenzních stránkách, kde si lidi sdílejí názory na konkrétní výrobky. Hlavně dej pozor na marketingový blábol, abys nenaletěl greenwashingu. Je to o tom najít si ty správný zdroje a dostat se k informacím od lidí, co už něco vyzkoušeli.

112 slov
1.1 minut čtení
29. 12. 2024
Elena Mašková
Elena Mašková