Jak začít s automatizovaným obchodováním? Potřebuju k tomu speciální software?
Zajímá mě, jak vlastně začít s tím automatizovaným obchodováním. Je to celé dost lákavé, ale nevím, kde se do toho pustit. Je to jenom pro profíky nebo to zvládne i někdo jako já, kdo je spíš nováček? Jaké kroky bych měl podniknout, abych se do toho dostal? Musím mít nějaký speciální software, nebo jsou k dispozici nějaké volně dostupné nástroje, které mi pomohou s obchodováním? Jaké typy softwaru jsou nejlepší pro začátečníky? Stačí mi nějaký jednoduchý program, nebo je lepší investovat do něčeho složitějšího hned na začátku? Co když se mi nevydaří první pokusy, je možné to nějak napravit bez velkých ztrát? A co vlastně automatizované systémy dělají? Jak fungují algoritmy a jak bych měl vybírat strategii pro své obchodování? Mám se zaměřit na konkrétní trhy, jako jsou akcie nebo kryptoměny, nebo je lepší mít širší záběr? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už s tím mají zkušenosti. Jaké chyby bych měl určitě vyvarovat a co byste mi doporučili dělat jinak? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s automatizovaným obchodováním? Pomůže mi nějaká komunita nebo fóra sdílet své zkušenosti a rady s ostatními obchodníky? Děkuji za každou radu.