Jak začít investovat do DeFi bez předchozích zkušeností?
Zajímám se o investice do decentralizovaných financí, ale mám pocit, že je to pro mě úplně nový svět a nevím, jak na to. Nikdy jsem předtím neinvestoval, a tak nevím, kde začít. Mám nějaké povědomí o kryptoměnách, ale DeFi mi připadá jako něco úplně jiného. Jaké jsou vůbec první kroky, které bych měl udělat? Potřebuju nějaký speciální software nebo aplikace? Jak fungují ty decentralizované burzy? A co vlastně znamená yield farming nebo liquidity mining? Mám se bát toho, že o svoje peníze přijdu? Jak si ověřím, že investuji do důvěryhodných projektů? A co třeba peněženky? Jakou bych měl zvolit, abych měl zabezpečené své kryptoměny? Je dobrý nápad začínat s menšími částkami a postupně se učit, nebo je lepší hned skočit do větších investic? Bude mi stačit sledovat YouTube videa a číst blogy, nebo bych měl hledat i nějaké online kurzy? Opravdu je to tak jednoduché, jak to někteří tvrdí, nebo je tam spousta skrytých nástrah? Může mi někdo prosím poradit, jak se dostat do světa DeFi bez toho, abych se cítil úplně ztracený?