Charts.cz/Fórum/Je teď dobrý čas investovat do stříbra, když roste inflace?

Je teď dobrý čas investovat do stříbra, když roste inflace?

V poslední době se hodně mluví o inflaci a jejím dopadu na naše finance. Mám pocit, že čím dál víc lidí začíná přemýšlet o alternativních investicích, a proto jsem se chtěl zeptat, jestli je teď vhodná doba zainvestovat do stříbra. Slyšel jsem, že stříbro bývá považováno za bezpečné útočiště v obdobích ekonomických krizí a když inflace stoupá, tak se jeho cena může zvednout. Zároveň mě zajímá, jaké jsou výhody a nevýhody investování do stříbra ve srovnání s jinými komoditami nebo dokonce kryptoměnami. Myslím, že mnoho lidí by chtělo vědět také to, jakou částku by měli investovat a zda je lepší kupovat fyzické stříbro nebo investovat do ETF. Jaké máte zkušenosti s tímto typem investice? Je skutečně lepší investovat do stříbra teď, když si všichni lámou hlavu nad tím, co bude s ekonomikou za pár měsíců? Měnily se nějak vaše názory na tuto problematiku v posledních týdnech? Rád bych slyšel vaše názory a rady, protože se snažím učinit informovaná rozhodnutí ohledně svých investic.

162 slov
1.6 minut čtení
1. 4. 2023
Jarmila Coufalová
Jarmila Coufalová

Stříbro je teď fakt zajímavá investice, zvlášť když inflace roste. Mnoho lidí ho vnímá jako bezpečný přístav – něco jako zlato, ale levnější. Ceny stříbra mohou jít nahoru, hlavně když lidi začnou panikařit ohledně ekonomiky. Pokud přemýšlíte o investici, fyzické stříbro má svoje výhody, jako že ho máte hned v ruce. Ale na druhou stranu, ETF jsou pohodlnější a nemusíte se starat o skladování nebo bezpečnost. Záleží na tom, co preferujete. Co se částky týče, doporučuje se investovat jen to, co si můžete dovolit ztratit. Někteří radí 5-10% portfolia do drahých kovů. Osobně jsem víc nakloněný fyzickému stříbru, ale ETF taky mají svoje místo. Je dobrý sledovat trh a být opatrný, protože ceny můžou kolísat. Takže jo, může to být dobrá doba na investici do stříbra, ale nezapomínejte na diverzifikaci a rozvážnost.

132 slov
1.3 minut čtení
10. 7. 2023
Jiří Eliáš
Jiří Eliáš

Jasně, investice do stříbra teď může dávat smysl, zvlášť když inflace roste. Mnoho lidí vidí stříbro jako bezpečný přístav, takže poptávka může tlačit cenu nahoru. Když srovnáš stříbro s jinýma komoditama nebo kryptoměnami, má výhodu v tom, že je fyzická a dlouhodobě drží hodnotu. Na druhou stranu, stříbro nemusí mít tak rychlý růst jako krypta, ale je to stabilnější volba. Co se týče investice, záleží na tom, co preferuješ. Fyzické stříbro je fajn pro hmatatelnost, ale musíš řešit skladování a pojištění. ETF jsou pohodlnější, ale nemáš to v ruce. Rozhodni se podle toho, jak moc chceš riskovat a kolik jsi ochotný do toho investovat. Třeba začít s menší částkou, než přihodit všechno najednou. A jo, situace na trhu se mění a je dobré sledovat trendy, tak buď v obraze.

129 slov
1.3 minut čtení
2. 11. 2023
Božena Hlaváčová
Božena Hlaváčová