Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Jak začít investovat do kryptoměn, když už mám akcie?

Jsem už nějaký čas v investování a mám rozložené portfolio hlavně přes akcie, ale poslední dobou dost přemýšlím o tom, že bych chtěl zkusit i kryptoměny. Jenže vůbec nevím, jak na to. Kde vlastně začít? Mám se nejdřív podívat na nějaké konkrétní kryptoměny, nebo se zaměřit na platformy, kde se dají nakupovat? Slyšel jsem, že je dobré mít peníze rozložené, ale jak moc bych měl investovat do kryptoměn, když už mám akcie? A co třeba bezpečnost – jak ochránit své investice v kryptoměnách před hackery nebo ztrátou? Zajímá mě i to, jestli je lepší investovat do známějších mincí jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo bych měl zkusit nějaké nové projekty? A co NFT? Je dobré mít v portfoliu i něco takového? Jaký je váš názor na trhy s kryptoměnami a je dobré sledovat nějaké trendy nebo tipy od expertů? Vím, že je to rizikové, ale rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají zkušenosti s investováním do kryptoměn. Jak jste začínali vy a co byste poradili někomu, kdo už má akcie a chce se pustit do světa kryptoměn?

177 slov
1.8 minut čtení
7. 4. 2024
Josef Suchý
Josef Suchý

Když už máš akcie, tak to je fajn základ. Začít s kryptoměnama není až tak složitý, ale chce to mít trochu znalosti. Nejdřív si zjisti, co je Bitcoin, Ethereum a další hlavní mince. Tyhle jsou víc stabilní a mají větší důvěru. Zjisti si, kde se dají nakupovat – nezapomeň na burzy jako Binance nebo Coinbase, ale dej si pozor na poplatky.

Co se týče rozložení portfolia, tak doporučuji začít třeba s 5-10% z celkového investičního kapitálu. V kryptoměnách je to dost volatilní, takže si dej pozor, abys nešel s moc velkým rizikem. Bezpečnost je taky dost důležitá – používej hardwarové peněženky pro uchovávání krypta a neklikej na podezřelé odkazy.

Pokud jde o nové projekty nebo altcoiny, můžeš zkusit nějaké zajímavé, ale většinou je to riskantní. S NFT to může být zajímavé, ale zase opatrně, jsou to hodně spekulativní věci. Trendy sleduj, ale nespoléhej jen na tipy od expertů – udělej si vlastní výzkum. Celkově je dobrý mít nějakou diverzifikaci a nevsadit všechno na jednu kartu. Hodně štěstí!

166 slov
1.7 minut čtení
9. 1. 2025
Eva Švandová
Eva Švandová

Když už máš akcie, tak to je dobrý základ. Nejprv si zjisti, co jsou to kryptoměny a jak fungujou. Podívej se na platformy jako Coinbase nebo Binance, tam se dá snadno nakupovat. Doporučuju začít s Bitcoinem nebo Ethereem – jsou to stabilnější projekty. Rozložení portfolia je důležitý, tak třeba začni s menším procentem, třeba 5-10 % z celkových investic. Bezpečnost je klíčová – používej hardwarový peněženky pro ochranu svých mincí. Co se týče nových projektů, buď opatrnej, je tam hodně podvodů. NFT může být zajímavé, ale nebuď naivní, že to bude jistá investice. Sleduj trhy a trendy, ale nebuď otrokem tipům expertů; důvěřuj spíš vlastnímu výzkumu. Hodně štěstí!

108 slov
1.1 minut čtení
1. 2. 2025
Božena Špačková
Božena Špačková