Charts.cz/Fórum/Které NFT projekty jsou teď na vzestupu a na co si dát pozor?

Které NFT projekty jsou teď na vzestupu a na co si dát pozor?

Zajímá mě, jaké NFT projekty teď frčí a co všechno bych měl mít na paměti, když se do toho pouštím. Slyšel jsem, že některé z nich mají obrovský potenciál, ale zároveň se obávám, že by to mohlo být i dost riskantní. Vím, že trh s NFT je hrozně dynamický a pořád se něco mění. Můžete mi doporučit nějaké konkrétní projekty, které jsou aktuálně populární? Taky bych rád věděl, na co si dávat pozor při investování do NFT, abych se vyhnul případným pastem. Myslíte, že má smysl investovat do menších projektů, které teď rostou, nebo radši zůstat u těch známějších a zavedenějších? A co třeba trendy jako metaverse nebo umění v digitální podobě? To se do toho počítá? Jak zjistit, jestli je daný projekt skutečně hodnotný a ne jenom další bublina? Děkuju za jakoukoli radu alebo zkušenosti, co máte. Bude mě zajímat váš názor.

143 slov
1.4 minut čtení
29. 3. 2021
Simona Kašparová
Simona Kašparová

Když mluvíme o aktuálních NFT projektech, tak teď hodně frčí věci jako Bored Ape Yacht Club, Azuki nebo Doodles. Tyhle projekty mají silnou komunitu a dostatečnou popularitu, což jim dává šanci na udržení hodnoty. Pak jsou tu i menší projekty, které se začínají objevovat a můžou mít velký potenciál, ale to je vždycky riskantní. Je dobrý prostudovat vývoj komunity kolem nich a sledovat jejich roadmapu.

Když investuješ do NFT, dej si pozor na to, jak projekt vypadá po stránce transparentnosti. Zjisti, kdo za ním stojí, jestli má nějaké partnery nebo investory. Hledej také případný hype bez reálného základu – často to může být jen bublina. Smetanou na dortu jsou trendy jako metaverse nebo digitální umění, to jsou věci, které mají potenciál růst.

Investování do menších projektů může být zajímavé, ale vyžaduje větší opatrnost a výzkum. Vždycky se snaž mít nějakou diverzifikaci ve svém portfoliu, abys nebyl vázaný jen na jedno místo. A hlavně – neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. V tomhle světě je to snadné se spálit.

167 slov
1.7 minut čtení
8. 10. 2023
Barbora Bartošová
Barbora Bartošová

K těm aktuálně frčícím NFT projektům bych doporučil sledovat třeba Azuki nebo Moonbirds, mají docela solidní komunitu a hype. Taky si dej pozor na trendy jako metaverse a herní NFT, to vypadá, že má potenciál do budoucna. Ale fakt, buď opatrnej s menšíma projektama – často to jsou jen rychlý výdělky a pak se to sesype. Když se rozhoduješ, jestli do něčeho investovat, koukni na tým za projektem, jaký mají zázemí a jakou mají reputaci. Zjisti, co všechno ten projekt nabízí, jestli má nějakou reálnou užitečnost. Sleduj sociální sítě a diskuzní fóra, tam se dozvíš spoustu informací od komunity. A hlavně neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Takže jo, buď v obraze a nenech se zviklat hype trainem.

119 slov
1.2 minut čtení
28. 5. 2024
Monika Němcová
Monika Němcová