Existují nějaké speciální ETF na kryptoměny, které mohu zkusit?
V poslední době se hodně mluví o investování do kryptoměn a já bych chtěl vědět, jestli existují nějaké specifické ETF, které přímo investují do kryptoměn nebo nějakých projektů spojených s blockchainem. Zajímá mě, jaké jsou možnosti pro investory, kteří nechtějí kupovat jednotlivé kryptoměny, ale raději by šli cestou ETF. Slyšel jsem, že jsou ETF, které sledují výkon různých kryptoměnových indexů nebo dokonce i fondy, které drží určité množství Bitcoinů či jiných altcoinů. Jaké jsou ty nejlepší možnosti na trhu? Můžete mi doporučit nějaké konkrétní ETF, které by stály za zvážení? Taky by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi těmito ETF a klasickými akciovými ETF. Myslím tím hlavně to, jestli jsou tato krypto ETF stejně likvidní a jak je to s poplatky. A co regulace? Je to něco, co bych měl mít na paměti? Bude pro nás, investory, bezpečnější zvolit ETF místo přímého nákupu kryptoměn? Chtěl bych se dostat hlouběji do tohoto tématu a uvítal bych jakékoli rady nebo zkušenosti od lidí, kteří už do těchto fondů investovali.