Je bezpečné investovat do DeFi, když jsem laik?
Zajímá mě, jestli je rozumné investovat do DeFi, když vlastně vůbec nevím, jak to funguje. V poslední době slyším spoustu lidí mluvit o decentralizovaných financích a jak je to skvělá příležitost na získávání pasivního příjmu. Ale co si počít, když jsem v tomhle úplný nováček? Mám strach, že bych mohl přijít o všechno, protože jsem neobeznámený s tím, jak kryptoměny a smart kontrakty fungují. Dalo by se říct, že jsem laik v oblasti blockchainu a celého toho světa digitálních aktiv. Jaké jsou hlavní rizika spojená s DeFi investicemi pro někoho, kdo nemá žádné zkušenosti? Je lepší začít s něčím jednodušším nebo se rovnou vrhnout do DeFi? A co třeba bezpečnost? Jak poznám, které platformy jsou důvěryhodné a které ne? Existují nějaké tipy pro začátečníky, aby se vyhnuli podvodům nebo ztrátě peněz? A co když se rozhodnu investovat menší částku – je to rozumné nebo to nemá smysl? Jaké jsou vaše zkušenosti s DeFi jako laiků a co byste doporučili někomu, kdo teď přemýšlí o tom, že by do toho šel? Děkuji za názory!