Jak vybrat správné ETF pro diverzifikaci portfolia?
Zdravím všechny, chtěl bych se poradit ohledně investování do ETF, protože cítím, že je to skvělý způsob, jak diverzifikovat svoje portfolio. Mám už nějaké akcie, ale rád bych do toho zapojil také ETF, abych snížil riziko a získal širší expozici na trhu. Mám ale trochu zmatek v tom, jak vlastně vybrat to správné ETF. Na co bych se měl zaměřit? Například mě zajímá, jestli je důležité sledovat náklady spojené s ETF nebo jestli se vyplatí dívat se na historické výnosy. A co třeba sledování různých sektorů? Je lepší mít více ETF zaměřených na různé oblasti, nebo stačí jedno nebo dvě, která pokrývají široký trh? Jak moc by měly být ETF diversifikované v rámci různých tříd aktiv? A co likvidita – je to vůbec důležité? V neposlední řadě bych rád věděl, jestli je rozumné investovat do ETF, které jsou založené na specifických tématech nebo trendech, jako jsou zelené technologie nebo umělá inteligence. Myslíte si, že takové investice mohou přinést zajímavější návratnost? Jaký máte názor na slepou důvěru v trendy? Děkuji za vaše názory a tipy!