Jak začít s pasivním investováním, když mám málo peněz?
V poslední době se hodně mluví o pasivním investování a o tom, jak je to skvělý způsob, jak si zajistit finanční budoucnost, aniž bych musel trávit hodiny sledováním trhů. Ale co když mám jen pár set korun měsíčně? Je možné s tak malou částkou vůbec něco začít? Slyšel jsem o různých investičních platformách a fondech, ale vůbec nevím, kde začít. Jaké jsou nejlepší možnosti pro lidi, kteří nemají k dispozici velké sumy peněz? Mám se vůbec do něčeho pouštět, nebo je lepší počkat, až ušetřím víc? Slyšel jsem něco o ETF a indexových fondech – fungují tyto nástroje opravdu pro malé investice? A co kryptoměny nebo dokonce NFT? Jsou tyto alternativy dostupné i pro běžné lidi bez velkého kapitálu? Co všechno bych měl zvážit předtím, než se rozhodnu investovat, a jak se vyhnout zbytečným chybám? Jaké tipy byste doporučili pro začátečníky v oblasti pasivního investování s omezenými prostředky? Myslíte si, že je důležité mít nějakou strategii nebo plán ještě předtím, než se do něčeho pustím? Děkuji za jakoukoli pomoc.