Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas prodat moje NFT?

Kdy je nejlepší čas prodat moje NFT?

V poslední době jsem se dostal do světa NFT a musím říct, že je to opravdu fascinující oblast. Mám pár digitálních uměleckých děl, která jsem koupil, a teď přemýšlím, kdy by bylo nejvhodnější je prodat. Četl jsem různé názory na to, zda je lepší prodávat hned, jakmile cena vzroste, nebo počkat na delší období a doufat v ještě vyšší hodnotu. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké zkušenosti s tímto trhem a kdy jste prodávali své NFT? Jak sledujete trendy a určujete ten správný okamžik? Je to spíše o intuici nebo o analýze trhu? A co když se situace změní ze dne na den? Mám také pocit, že se hodně faktorů může proměnit, jako například popularita umělce nebo změny v kryptoměnových trendech. Měli byste raději prodat během nějakého speciálního události, jako jsou aukce nebo konference? Jak moc ovlivňuje komunita rozhodnutí o prodeji? Určitě bych ocenil vaše názory a rady, protože bych rád udělal správné rozhodnutí ohledně prodeje svých NFT.

158 slov
1.6 minut čtení
13. 5. 2023
Antonín Konečný
Antonín Konečný

Záleží na hodně faktorech. Pokud máš pocit, že tvoje NFT mají teď dobrou cenu a už se ti nezdá, že by mohly víc stoupnout, tak proč neprodat? Na druhou stranu, pokud je umělec v trendu a ty jeho díla jsou vyhledávaná, klidně vyčkej. Sledovat trendy je důležitý – sleduj sociální sítě, zapojení komunity, co se děje na trhu s kryptem a jak se prodávají podobné NFT. Někdy můžeš mít štěstí a prodat během nějakého velkýho eventu, ale to je risk. Takže to chce trochu intuice a taky se nedat strhnout emocemi. Hlavně buď v obraze a neváhej se rozhodnout podle toho, jak se situace vyvíjí.

105 slov
1.1 minut čtení
6. 10. 2020
Andrea Koubová
Andrea Koubová

Tak to je těžký říct. Já jsem prodával, když jsem viděl, že se cena zvedla, ale pak jsem litoval, že jsem nepočkej na víc. V poslední době sleduju trendy na Twitteru a Discordu, tam se hodně mluví o tom, co je teď „in“. Zkus se podívat, jak moc je umělec populární a jestli dělá něco nového, to může dost ovlivnit cenu. Speciální akce jako aukce nebo výstavy můžou přitáhnout víc lidí, takže to je taky dobrý čas na prodej. Ale bacha na to, trh s NFT je hrozně nepredikovatelný – může se všechno změnit ze dne na den. Takže buď v obraze a podle toho zvažuj, zda čekat nebo prodat hned. A hlavně, nevkládat do toho příliš emocí, ať pak nelituješ.

121 slov
1.2 minut čtení
22. 3. 2022
Denisa Špačková
Denisa Špačková