Jak bezpečně uchovávat moje NFT a co k tomu potřebuji?
Zajímalo by mě, jak to vlastně funguje s uchováváním NFT, protože mám pár digitálních uměleckých děl a nechci o ně přijít. Slyšel jsem, že je důležité mít správné peněženky, ale nevím, co přesně to znamená. Mám používat hardwarovou peněženku nebo stačí nějaká softwarová? A co je to vlastně ta „seed phrase“? Jak ji mám uchovávat, abych se nebál, že ji ztratím nebo mi ji někdo ukradne? A je dobré mít víc než jednu peněženku na různé NFT, nebo to je zbytečné? Taky jsem slyšel o platformách jako OpenSea a Rarible – jsou bezpečné pro ukládání nebo by měly být použity jen na nákup a prodej? Co když chci převést NFT mezi peněženkami? Je na to něco speciálního? Jak poznám, že moje NFT jsou opravdu v bezpečí a že mě nikdo neokrade? Je věc, co bych měl udělat jako prevenci proti hacknutím nebo podvodům? Když už na to mám investovat peníze, chci mít jistotu, že moje investice je dobře chráněna. Jaké jsou nejlepší praktiky pro zabezpečení mojí digitální sbírky? Co všechno potřebuji vědět o zálohování a obnově přístupu k mým NFT? Je něco jiného, co bych měl zvážit, než se pustím do světa digitálního umění a NFT? Doufám, že mi někdo poradí a objasní mi tohle všechno.