Jak se chránit před podvody na burzách s kryptoměnami?
V poslední době jsem dost často slyšel o různých podvodech, které se týkají kryptoměnových burz a chtěl bych se zeptat, jak se vlastně můžu ubránit těmto nekalým praktikám. Mám pocit, že trh s kryptoměnami je plný nástrah a vždycky, když investuji, tak mám strach, že naletím nějakému scammerovi. Jaké jsou nejčastější typy podvodů, na které bych si měl dávat pozor? Existují nějaké konkrétní znaky nebo varovné signály, které by mi mohly napovědět, že něco není v pořádku? Zajímal by mě také názor na to, jak důležité je vybírat si správné burzy – co vlastně znamená bezpečná burza? Vím, že existují platformy s dobrými recenzemi a reputacemi, ale jak poznat, jestli jsou opravdu spolehlivé a jestli mají potřebné regulace a zabezpečení? A co takové věci jako dvoufázové ověření nebo jiné bezpečnostní prvky – do jaké míry by měly být součástí mojí strategie ochrany? Mám také obavy z phishingových útoků a rád bych věděl, jak se jim vyhnout. Je dobré mít kryptoměny uložené na burze nebo je lepší použít hardwarovou peněženku? Jaký je váš názor na sledování svých investic a co byste doporučili udělat v případě, že bych zjistil, že jsem naletěl podvodu? Jaká opatření mohu přijmout už při zakládání účtu na burze? Mám se bát investovat do ICO nebo jiných nových projektů – jak rozlišit mezi legit projekty a podvody? Všechny tyto otázky mě trápí a budu vděčný za jakékoli rady. Je skvělé mít možnost konzultovat tyto záležitosti s lidmi, kteří mají zkušenosti na trhu s kryptoměnami.