Charts.cz/Fórum/Jak začít s pasivním příjmem, když mám málo peněz?

Jak začít s pasivním příjmem, když mám málo peněz?

Zajímalo by mě, jak by se dalo začít s pasivním příjmem, když mám opravdu omezené finance. Mám pocit, že všichni kolem mě mluví o investicích do nemovitostí nebo akcií, ale já nemám dostatek peněz na to, abych mohl začít. Je vůbec možné vytvořit nějaký pasivní příjem bez velkých počátečních investic? Jaké jsou alternativy? Myslím třeba o věcech jako jsou dividendové akcie nebo crowdfundingové platformy, ale nevím, jestli to vůbec má smysl s mým rozpočtem. Taky jsem slyšel o kryptoměnách a NFT, ale obávám se velkého rizika a volatility. Kde bych měl začít? Měli byste nějaké tipy nebo konkrétní strategie pro někoho, kdo chce investovat a vytvářet pasivní příjem, ale nemá moc peněz? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak na to jít chytře a efektivně? Díky moc za jakékoli rady!

128 slov
1.3 minut čtení
17. 5. 2023
Patrik Jahoda
Patrik Jahoda

S pasivním příjmem se dá začít i s málem, jen to chce trochu kreativity a trpělivosti. Zkus se zaměřit na věci jako je affiliate marketing nebo blogování. Můžeš napsat blog o něčem, co tě baví, a začít na něm vydělávat třeba skrze reklamu nebo odkazy na produkty. To chce čas a úsilí, ale může to přinést příjem časem. Další možností jsou online kurzy nebo e-booky, pokud máš nějaké znalosti, kterými bys mohl lidi naučit. Co se týče investic, zkus začít s malými částkami do ETF fondů nebo robo-poradců – některé platformy umožňují investovat i pár stovek. Crowdfunding je taky fajn, ale dej si pozor na projekty s vysokým rizikem. Kryptoměny a NFT jsou spíš pro hazardéry než pro pasivní příjem, takže buď opatrný. Hlavně si udělej plán a buď konzistentní, to je klíč k úspěchu.

135 slov
1.4 minut čtení
28. 11. 2023
Monika Kočová
Monika Kočová

Hele, chápu, že začít s pasivním příjmem s omezeným rozpočtem může být fakt těžký. Ale je to možný i bez velkých investic. Zkus se zaměřit na věci jako affiliate marketing – to je, když propaguješ produkty někoho jiného a dostaneš provizi za prodeje. Můžeš si třeba založit blog nebo účet na sociálních sítích a sdílet odkazy.

Další možností je digitální produkty, jako e-knihy nebo online kurzy. Vytvoříš něco jednou a pak to můžeš prodávat pořád dokola. Taky můžeš zkusit investice do crowdfundingu, kde se dá začít s menšími částkami a podílet se na projektech, které tě zajímají.

Kryptoměny a NFT jsou fakt riskantní, takže pokud na to nemáš nervy, radši se tomu vyhni. Na dividendové akcie můžeš jít taky, ale jak říkáš, potřebuješ nějaký ten startovní kapitál. Zkus si aspoň našetřit pár korun a pak investovat do něčeho stabilnějšího. Hlavně buď trpělivý a nečekej rychlé zisky.

146 slov
1.5 minut čtení
19. 10. 2023
Zuzana Prokopová
Zuzana Prokopová