Jaké jsou hlavní výhody investování do nemovitostí ve srovnání s akciemi?
Zajímalo by mě, proč je vlastně investování do nemovitostí považováno za lepší volbu než investice do akcií. Slyšel jsem, že nemovitosti mohou poskytnout stabilnější a předvídatelnější příjem, ale co to přesně znamená? Jaké konkrétní výhody přináší investice do realit? Je pravda, že pronájmy mohou generovat pravidelný pasivní příjem a že hodnota nemovitosti může v průběhu času růst víc než hodnota akcií? A co náklady na údržbu nemovitostí – nejsou tyto náklady příliš vysoké a neohrožují tím celkovou rentabilitu investice? Zajímalo by mě také, jak se liší rizika spojená s těmito dvěma typy investic. A co likvidita – je pravda, že s akciemi je mnohem snazší manipulovat na trhu, zatímco prodání nemovitosti může trvat dlouhé měsíce? Má někdo praktické zkušenosti, jak se tyto faktory projevují v reálném světě? Rád bych slyšel názory a rady od těch, kteří už mají s investováním do nemovitostí nějaké zkušenosti. Jak začít a co všechno bych měl zvážit před tím, než se pustím do takových investic?