Co je lepší investice na dlouhodobý zisk - akcie nebo kryptoměny?
V posledních letech jsem se začal více zajímat o investování a slyším stále více názorů na to, co by mohla být lepší investice na dlouhodobý zisk. Je to akcie, nebo by to měly být kryptoměny? Mám pocit, že akcie jsou už dlouho stabilní a lidé do nich investují roky, ale pak zase slyším o tom, jak kryptoměny, jako Bitcoin nebo Ethereum, mají potenciál přinést obrovské výnosy, i když jsou samozřejmě mnohem riskantnější. Jaké jsou vlastně hlavní výhody a nevýhody obou možností? Myslíte si, že by bylo rozumné mít diverzifikované portfolio, které zahrnuje obojí? A co třeba riziko volatility u kryptoměn - je to něco, co by mělo odradit průměrného investora? Rád bych slyšel názory ostatních, protože se snažím zjistit, jakým směrem se vydat. Mělo by smysl zaměřit se spíš na tradiční akcie s historicky ověřenou stabilitou, nebo se víc orientovat na inovativní trhy a potenciál růstu kryptoměn? Jaké máte zkušenosti vy a co byste doporučili? Zajímal by mě pohled jak začínajících investorů, tak těch zkušenějších.