Jak zjistit, jestli je NFT umění dobrá investice?
Zajímám se o investice do NFT umění a přemýšlím, jak se vlastně dá posoudit, jestli je to dobrá investice nebo ne. Vím, že trh s NFT je dost volatilní a ceny se mohou rychle měnit, ale jak poznám, co má skutečně hodnotu? Může mi někdo poradit, jaké faktory brát v úvahu při rozhodování? Myslím třeba na to, jak ovlivňuje cenu umění jeho autor, kvalita samotného díla a také poptávka na trhu. Co třeba sledovat trendy v oblasti digitálního umění a jak často se mění? Jak důležité je mít znalosti o kryptoměnách v souvislosti s NFT? A co když se umělecký styl z ničeho nic stane populární? Je to něco, co bych měl brát v potaz při investování? Také bych chtěl vědět, jestli existují nějaké platformy nebo nástroje, které by mi mohly pomoci analyzovat potenciální návratnost investice do NFT. Jak se dá zjistit, jestli je konkrétní NFT umění podhodnocené nebo nadhodnocené? Mám strach, že by to mohlo být jako investovat do akcií bez pořádného průzkumu. Můžete doporučit nějaké tipy nebo zdroje informací, které by mi pomohly lépe porozumět tomu, do čeho vlastně investuji?