Charts.cz/Fórum/Můžu si vydělat na pasivním příjmu z NFTs, i když nemám zkušenosti?

Můžu si vydělat na pasivním příjmu z NFTs, i když nemám zkušenosti?

Zajímá mě, jestli je vůbec možné vydělávat na pasivním příjmu z NFTs, když mám s tímto světem jen velmi málo zkušeností. Slyšel jsem, že některé projekty dokážou generovat zajímavé příjmy, ale nevím, kde začít. Mám strach, že bych mohl ztratit peníze, protože se v tom moc nevyznám. Co byste doporučili? Je lepší investovat do hotových projektů, nebo se pokusit vytvářet vlastní NFT? Jaké platformy jsou podle vás nejlepší pro začátečníky? A co třeba náklady na tvorbu nebo nákup NFT? Myslíte, že je nutné mít nějaké technické znalosti k tomu, abych mohl být úspěšný? Rád bych měl jasnější představu a nějaké tipy, jak se do toho pustit. Zajímá mě nejen to, jak pasivní příjem z NFTs funguje, ale i to, jestli je to vůbec reálné pro někoho bez zkušeností. Měli byste pro mě nějaké rady nebo konkrétní příklady úspěšných začátečníků? Jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout? Děkuji za jakoukoliv pomoc a rady!

154 slov
1.5 minut čtení
12. 6. 2024
Jana Pazderová
Jana Pazderová

Jo, pasivní příjem z NFTs je možný, ale fakt to chce trochu znalostí. Když jsi začátečník, doporučil bych začít s hotovými projekty, co už něco vydělávají. Sledovat trendy v NFT komunitě, třeba na Twitteru nebo Discordu, může hodně pomoct. Můžeš investovat do NFT, které má potenciál růst, ale dávej pozor na rizika, protože trh je dost volatilní. Co se týče tvoření vlastních NFT, to může být složitější bez technických dovedností. Pokud tě to láká, můžeš zkusit platformy jako OpenSea nebo Rarible – tam je to relativně jednoduchý. Náklady na nákup NFT se liší, ale většinou musíš počítat s poplatky za gas a podobně. No a co se chyb týče, vyhýbej se FOMO (strach ze zmeškání) a pořádně si udělej research před investicí. S trochou času a úsilí je to reálné, ale nespoléhej jen na náhodu.

135 slov
1.4 minut čtení
2. 2. 2024
Jakub Hlaváč
Jakub Hlaváč

Myslím, že je to fakt reálné, ale chce to být opatrnej. Pasivní příjem z NFTs zní skvěle, ale je to dost riskantní. Začít investováním do hotových projektů může být lepší, než se snažit o vlastní NFT, pokud nemáš zkušenosti. Na trhu jsou platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš nakupovat, ale i prodávat. Většinou je potřeba mít nějaké kryptoměny (jako ETH) na pokrytí nákladů za gas fees, což jsou poplatky za transakce – ty se dají docela prodražit. Taky si dej pozor na podvody a projekty s nízkou reputací.

Pokud chceš vymýšlet vlastní NFT, tak nějaké technické znalosti by se hodily, ale nejsou nutné. Někdo dokáže udělat skvělý NFT i bez programování, třeba pomocí grafických editorů. Pokud chceš pasivní příjem, možná zkuste staking nebo royalties z prodeje. V každém případě se uč a sleduj trendy, protože trh s NFTs se rychle mění. Úspěšní začátečníci většinou začínali s malými investicemi a učili se za pochodu. Nejčastější chyby? Nedělat si průzkum a kupovat něco jen kvůli hypeu, to je jasný killer.

168 slov
1.7 minut čtení
23. 9. 2022
Robert Sládek
Robert Sládek