Charts.cz/Fórum/Můžete doporučit něco na staking v DeFi?

Můžete doporučit něco na staking v DeFi?

Zajímá mě téma stakingu v DeFi, protože jsem slyšel, že to může být skvělý způsob, jak pasivně zhodnocovat svoje kryptoměny. Ale když se podívám na různé platformy a projekty, tak jsem trochu zmatený. Je toho tolik a nevím, co vybrat. Jaké jsou nejlepší možnosti pro staking v DeFi? Měli byste doporučit konkrétní tokeny nebo protokoly, které mají dobré výnosy a jsou zároveň bezpečné? Narazil jsem na nějaké projekty, které slibují vysoké úroky, ale mám obavy z rizik a volatility. Jakou strategii byste doporučili pro někoho, kdo začíná a nechce přijít o své peníze? A co třeba likviditní pooly? Jsou lepší než klasický staking, nebo je to spíše pro pokročilé uživatele? Rád bych znal vaše názory a zkušenosti, ať už máte jakýkoliv tip nebo radu, co se týče stakingu v DeFi. Děkuju!

131 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2021
Jaroslav Vaníček
Jaroslav Vaníček

Staking v DeFi je super způsob, jak si vydělat na kryptoměnách, ale fakt se to musí dělat opatrně. Pokud s tím začínáš, doporučil bych se podívat na projekty jako Aave nebo Compound. Ty mají solidní reputaci a nabízí staking pro stablecoiny, což je méně riskantní než třeba nějaké nové altcoiny. Když už jsi u stablecoinů, tak i Curve Finance je dobrá volba na likviditní pooly, ale s tím už si dej pozor – je to pro pokročilejší, protože tam hrozí impermanent loss. S těmi vysokými úroky – většinou to bývá nějaký scam nebo prostě strašně riskantní projekty. Takže pokud chceš být v klidu, zkus začít třeba s ETH nebo DAI na stakingu. A hlavně neinvestuj víc, než si ochoten ztratit a diversifikuj! To je základ.

125 slov
1.3 minut čtení
12. 3. 2023
Rudolf Řezáč
Rudolf Řezáč

Staking v DeFi může být fakt fajn, ale je dobrý si dát pozor. Zkus se podívat na platformy jako Aave nebo Compound, mají dobrý reputace a solidní výnosy. Dobrý je taky Uniswap, když se podíváš na likviditní pooly, ale tam už to chce trochu víc zkušeností a víc rizika s impermanent loss. Ověřuj si projekty, co slibujou vysoký úroky, většinou to smrdí podvodem. Pokud začínáš, zkus low-risk tokeny jako stETH nebo USDC, to je relativně stabilní. Vždycky si udělej vlastní research, nespoléhej jen na rady od ostatních, a rozlož si investice, ať ti to nevyhodí celý portfolio. Pamatuj si, že DeFi není bez rizika, tak buď opatrnej.

107 slov
1.1 minut čtení
10. 12. 2023
Vlastimil Málek
Vlastimil Málek