Co všechno se dá koupit s kryptoměnami?
Zajímalo by mě, co všechno se dnes dá vlastně zaplatit kryptoměnami. Všichni kolem mne mluví o bitcoinech, ethereu a dalších altcoinech, ale já mám pocit, že nevím, jaké jsou skutečné možnosti jejich využití. Je možné s nimi platit za běžné věci jako jídlo nebo oblečení? A co třeba elektronika? Existují nějaké velké obchody, které přijímají kryptoměny jako platbu? Slyšel jsem, že některé e-shopy už to nabízí, ale já bych rád věděl víc. Jak je to se službami? Můžu si třeba objednat taxi nebo zaplatit za hotel? A co cestování, je vůbec možné platit kryptoměnami na letištích nebo v zahraničí? Co takhle restaurace – je to reálné, nebo jsou lidé ještě příliš opatrní na to, aby přijímali kryptoměny? Jak to funguje s daněmi a legislativou, když chci použít kryptoměny k nákupům? Lze vůbec nějak snadno zjistit, kde všude mohu kryptoměny použít? Zajímá mě, jestli existují i speciální aplikace nebo webové stránky, které by mi ukázaly seznam obchodů a služeb přijímajících kryptoměny. A co NFT, slyšel jsem, že se dají koupit různé digitální umění za kryptoměny – jak to vlastně všechno probíhá? Dalo by se říct, že kryptoměny už pronikly do běžného života a že se s nimi dá platit téměř za cokoliv? Odpovězte prosím na mé otázky a podělte se o své zkušenosti.