Charts.cz/Fórum/Jaké trendy v DeFi bych měl sledovat, abych nezmeškal potenciální růst?

Jaké trendy v DeFi bych měl sledovat, abych nezmeškal potenciální růst?

V poslední době jsem se začal zajímat o decentralizované finance, protože mi přijdou jako skvělá příležitost pro investice a pasivní příjem. Všude se mluví o tom, jak DeFi mění způsob, jakým přistupujeme k financím, a já bych rád věděl, na co bych se měl soustředit, abych nezmeškal nějaké důležité trendy nebo novinky. Přemýšlím, jestli je dobré sledovat konkrétní protokoly nebo projekty, které by mohly mít větší potenciál růstu. Jaké jsou klíčové aspekty, které by měly být v současné době prioritou? Měl bych se zaměřit na nové protokoly pro likviditu nebo spíše na lending platformy? Zajímalo by mě také, jakou roli hrají stablecoiny v celém ekosystému DeFi a zda by se vyplatilo investovat do projektů zaměřených na jejich vývoj. A co NFTs? Viděl jsem pár projektů, které kombinují NFT s DeFi, a zajímalo by mě, jestli je to trend, který bude i nadále sílit. Jaké další oblasti bych měl zkoumat? Mám pocit, že je toho tolik a chtěl bych mít přehled o tom správném směru. Co si o tom myslíte vy? Jaké trendy sledujete vy a co byste doporučili někomu jako jsem já?

182 slov
1.8 minut čtení
3. 7. 2022
Natálie Hlaváčová
Natálie Hlaváčová

No, podle mě se vyplatí sledovat pár klíčových věcí v DeFi, pokud chceš zůstat v obraze. První jsou rozhodně lending platformy, teď to frčí. Mnoho lidí si půjčuje a půjčuje, takže tam je hodně příležitostí na pasivní příjem. Potom je tu samozřejmě likvidita – liquidity pools pořád hrajou velkou roli a nové protokoly, co to dělají lépe, by mohly mít velký potenciál.

Stablecoiny taky nejsou k zahození, protože stabilizují trh a hodně projektů na nich stojí. Mít nějaké v portfoliu ti může pomoct přečkat volatilitu. Co se NFT týče, tak tam je spojení s DeFi fakt zajímavý trend – už jsem viděl projekty, co kombinují yield farming s NFT a myslím, že to bude sílit.

Další věc jsou cross-chain technologie, protože umožňujou interoperability mezi různými blockchainy a to může otevřít nové možnosti. Takže celkově sleduj tyhle trendy a zkuz se podívat na komunitu kolem toho, pomůže ti to mít přehled o novinkách a projektech, co by mohly růst.

158 slov
1.6 minut čtení
11. 8. 2024
Václav Nečas
Václav Nečas

Sleduj hlavně oblasti jako yield farming a liquidity mining, to je teď hodně populární. Tyhle protokoly ti mohou přinést slušný pasivní příjem. Lending platformy jsou fajn, ale ujisti se, že si vybíráš ty s dobrým zabezpečením a reputací, protože tam je vyšší riziko.

Stablecoiny hrají klíčovou roli v DeFi, protože stabilizují volatilitu trhu, takže investice do projektů kolem stablecoinů může být rozumná. Co se týče NFT, tak kombinace s DeFi je zajímavá a určitě to může mít potenciál růstu, sleduj projekty, které to dělají chytře.

Doporučuji taky sledovat cross-chain platformy a interoperability mezi blockchainy, to je budoucnost. A nezapomeň na DEXy a AMM protokoly – tady se šetří na poplatcích a často bývá vyšší likvidita. Měj oči otevřené a zkoušej různé projekty, ale dávej pozor na podvody. Hodně štěstí!

128 slov
1.3 minut čtení
11. 12. 2024
Jana Dušková
Jana Dušková