Jak začít s diversifikací investičního portfolia?
Zdravím všechny investory a budoucí investory, chtěla bych se zeptat, jak vlastně začít s diversifikací investičního portfolia. Když se podívám na to, co všechno je dneska k dispozici – akcie, dluhopisy, nemovitosti, kryptoměny a dokonce NFT, tak mám pocit, že je toho hrozně moc a já nevím, kde začít. Jak mám rozdělit svoje peníze? Někdo říká, že bych měla mít alespoň 20 % v akciích a zbytek v něčem jiném, ale co to konkrétně znamená? Jak si mám vybrat ty správné investice, abych se vyhnula velkým ztrátám? A co když se rozhodnu investovat do kryptoměn? Je to vůbec dobrý nápad pro začátečníka? Mám strach z volatility a nevím, jak vybrat ty správné projekty. Jaké jsou nejlepší tipy na to, jak diverzifikovat portfolio tak, aby bylo stabilní a zároveň mělo potenciál na růst? Jak poznám, kdy je lepší přidat nebo ubrat nějakou investici? A co třeba zlaté nebo stříbrné cihly? Jsou také součástí diversifikace? Chci mít pocit, že moje peníze pracují pro mě a že dělám rozumná rozhodnutí, ale mám z toho celého takový chaos v hlavě. Můžete mi prosím poradit, jak začít s diversifikací investičního portfolia a na co si dát pozor?