Charts.cz/Fórum/Kde mohu koupit své první NFT?

Kde mohu koupit své první NFT?

Přemýšlím o tom, že bych chtěl/a vyzkoušet něco nového a koupit si své první NFT. Vím, že je to teď hodně populární téma a spousta lidí o tom mluví, ale já vlastně nevím, jak začít. Mám nějaké znalosti o kryptoměnách a blockchainu, ale nikdy jsem si žádné NFT nekoupil/a. Takže bych se chtěl/a zeptat, kde byste doporučili začít s nákupem NFT? Jaké platformy jsou nejspolehlivější a nejjednodušší pro nováčky? A co všechno je potřeba udělat před tím, než si nějaké NFT pořídím? Musím mít peněženku na kryptoměny, nebo jsou nějaké jiné možnosti? A jak se vlastně rozhodnout, které NFT koupit? Je to jenom o umění nebo i o nějakých dalších faktorech? Byl/a bych vděčný/á za jakékoliv tipy, rady nebo zkušenosti, které by mi pomohly na této cestě. Díky moc!

129 slov
1.3 minut čtení
17. 2. 2024
Pavel Hladík
Pavel Hladík

Koukni, pokud chceš začít s NFT, tak nejlepší je začít na nějaké známé platformě jako OpenSea nebo Rarible. Na těchto stránkách najdeš spoustu různých digitálních umění a sběratelských kousků. Než ale začneš nakupovat, musíš mít kryptopeněženku, většinou se používá MetaMask, protože většina NFT funguje na Ethereum blockchainu. Jakmile si peněženku nainstaluješ, tak si do ní musíš poslat nějaké ETH, což je kryptoměna, co se většinou používá na nákup NFT. Tím se dostaneš k možnostem nakoupit.

Co se týče výběru NFT, tak to záleží na tom, co tě zajímá. Můžeš hledat umění, videa nebo dokonce hudbu. Někdo kupuje podle toho, co je trendy nebo co má potenciál v budoucnu zvýšit hodnotu. Ale hlavně si kupuj to, co se ti líbí! Je to hodně o osobním vkusu a pocitech. Takže jestli chceš něco vyzkoušet, klidně kup něco malého a uvidíš, jak to celé funguje.

142 slov
1.4 minut čtení
25. 10. 2023
Ladislav Málek
Ladislav Málek

Takže, pokud chceš koupit svoje první NFT, doporučuji začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible. Obě jsou docela populární a mají široký výběr. Nejdřív si musíš založit peněženku, třeba MetaMask, to je jako tvoje digitální peněženka na kryptoměny. Pak si tam pošleš nějaký ETH, což je většina NFT obchodů, a můžeš začít nakupovat.

Když se rozhoduješ, které NFT koupit, tak záleží, co tě zajímá. Může to být umění, herní předměty nebo něco jiného. Zkus se podívat na trendy a co se prodává nejvíc. Taky si dej pozor na projekty s dobrou komunitou a výhledem do budoucna.

Je dobrý si přečíst nějaké články o tom, jak fungují NFT a co všechno to obnáší. A hlavně neinvestuj víc, než si ochoten ztratit – riziko je tu dost velký. Tak hodně štěstí!

129 slov
1.3 minut čtení
7. 6. 2023
Anna Dobešová
Anna Dobešová