Na co si dát pozor při investování do zlata a stříbra v době krizí?
Přemýšlím o investicích do zlata a stříbra, ale teď, když je svět v chaosu a krize se blíží, mám strach, že bych mohl udělat chybu. Zajímalo by mě, co všechno bych měl zvážit, než se pustím do takových investic. Jaké faktory mohou ovlivnit cenu těchto drahých kovů v době ekonomických turbulencí? Je lepší investovat do fyzického zlata a stříbra, nebo do ETF zaměřených na tyto komodity? Co když nastane situace, kdy se lidí snaží zbavit svých cenností, jak to ovlivní trh? Myslíte si, že je lepší investovat do mincí nebo cihliček? A co likvidita – jak rychle bych mohl prodat své zlato nebo stříbro v případě potřeby? Jak se chránit před padělanými výrobky? Je možné vzít v úvahu i úschovu těchto kovů? Mám si dávat pozor na poplatky spojené s nákupem a prodejem? A obecně, jaký je váš názor na to, jestli zlato a stříbro skutečně fungují jako bezpečný přístav v krizových časech? Existují nějaké konkrétní rady nebo tipy, které byste mi mohli dát ohledně diverzifikace portfolia s těmito komoditami? Jaké jsou vaše zkušenosti s investováním do zlata a stříbra během krizí?