Charts.cz/Fórum/Které technologické akcie teď hodně rostou?

Které technologické akcie teď hodně rostou?

Zdravím všechny investory a investorky, chci se zeptat, jestli někdo ví, které technologické akcie se v poslední době dostaly do popředí a hodně rostou? Vím, že technologie jsou teď na vrcholu a spousta firem jako třeba ty, co se zabývají umělou inteligencí nebo cloudovými službami, má skvělý potenciál. Slyšel jsem něco o některých firmách, ale nejsem si jistý, jestli to jsou ty správné investice. Jaká je vaše zkušenost s aktuálními trendy v tech sektoru? Myslíte, že je dobrý čas investovat do firem zaměřených na obnovitelné zdroje energie nebo třeba do těch, co se zabývají kybernetickou bezpečností? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké tipy na konkrétní akcie, které by podle vás mohly v dohledné době růst. Rád bych slyšel názory a doporučení od těch, kdo sledují trh. Díky moc za jakékoli informace!

132 slov
1.3 minut čtení
7. 2. 2023
Jana Vlková
Jana Vlková

Teďka se hodně mluví o akciích jako Nvidia, co dělají s AI a grafikou. Taky Microsoft a Google mají solidní pohyb díky cloudovým službám a AI integraci. Pak jsou tu firmy zaměřený na kybernetickou bezpečnost, jako Palo Alto Networks nebo CrowdStrike, co se teď taky daří. Obnovitelné zdroje energie se taky dost rozjíždí, třeba Tesla nebo Enphase Energy. Všichni řeší ekologii, takže tam je potenciál. Myslím, že teď je čas investovat, ale chce to sledovat trendy a mít plán. Zvažuj diverzifikaci portfolia a nedávej všechno do jedný firmy.

88 slov
0.9 minut čtení
25. 6. 2024
Irena Poláková
Irena Poláková

Nedávno jsem na trhu zaznamenal docela solidní vzestup u firem jako Nvidia a AMD, co se týče umělé inteligence a grafických karet. Tyhle akcie se fakt rozjíždějí. Pak je tu taky Microsoft, který hodně investuje do cloudu a AI, a zdá se, že má před sebou jasnou budoucnost. Z pohledu obnovitelných zdrojů energie bych se díval na firmy jako NextEra Energy – jejich akcie rostou díky zelené energii. Co se kybernetické bezpečnosti týče, tak CrowdStrike nebo Palo Alto Networks jsou pořád na vzestupu. Je to určitě zajímavý segment. No a obecně je teď dobrá doba investovat do tech akcí, ale je potřeba sledovat trendy a nehrnout se do toho bez rozmyslu. Měla bys mít na paměti, že investice vždycky nese riziko.

121 slov
1.2 minut čtení
7. 9. 2024
Věra Kubíková
Věra Kubíková