Charts.cz/Fórum/Jaká NFT kolekce se vyplatí koupit teď na podzim 2023?

Jaká NFT kolekce se vyplatí koupit teď na podzim 2023?

Když se podíváme na současný trh s NFT, je jasné, že nabídka je obrovská a možnosti prakticky nekonečné. Mám takovou otázku, která mi vrtá hlavou už nějakou dobu. Vzhledem k tomu, že se blíží konec roku a mnoho lidí hledá investiční příležitosti, zajímalo by mě, jaké NFT kolekce byste doporučili koupit právě teď na podzim 2023? Zajímá mě, jestli existují nějaké trendy nebo specifické projekty, které v současnosti vypadají slibně. Nějaké tipy na umělce, kteří se zrovna prosazují, nebo kolekce, které by mohly mít v budoucnu vysokou hodnotu? Myslíte, že je rozumné investovat do méně známých projektů nebo by bylo lepší zaměřit se na zavedenější jména? Jaké jsou vaše zkušenosti s nákupem a prodejem NFT? Co si myslíte o potenciální návratnosti investice? A co cena – je teď dobrý čas nakupovat, nebo bych měl počkat na pokles trhu? Rád bych slyšel vaše názory a tipy od těch, kteří už v této oblasti nějakou dobu působí. Díky!

156 slov
1.6 minut čtení
30. 11. 2024
David Kočí
David Kočí

V současnosti se vyplatí zaměřit na pár konkrétních kolekcí, které mají potenciál. Například Azuki a Doodles mají stále sílu a fanouškovskou základnu. Novější projekty jako Chimpers nebo Purrspective by mohly překvapit, ale je to risk. Nebo mrkni na umělce jako Beeple nebo Pak, ti jsou už prověření a mají velké jméno v komunitě. Je pravda, že investice do méně známých projektů může být výhodná, ale většinou to bývá loterie. Co se týče ceny, teď by mohlo být rozumné nakupovat, protože trh je trochu stabilnější po těch propadech. Ale pozor, sleduj trendy a novinky, protože NFT trh je dost nepředvídatelný. Osobně bych se držel zavedenějších kolekcí pro jistotu.

107 slov
1.1 minut čtení
25. 11. 2024
Robert Tomeš
Robert Tomeš

Ted je fakt těžký říct, co se vyplatí. Já osobně bych se koukal na projekty, který už něco dokázaly, třeba Bored Ape Yacht Club nebo Azuki. Tyhle kolekce mají už nějakou historii a lidi je berou vážně. Na druhou stranu, některé novější projekty jako Moonbirds nebo Forgotten Runes začínají taky mít pěkný hype a mohly by mít potenciál. \n\nCo se týče umělců, sleduju pár jmen jako Pak nebo XCOPY, kteří mají hodně followers a jejich styl je dost oblíbený. Ale můžeš zkusit i menší jména, co se teď dostávají do povědomí, ale to je risk. Osobně bych ale nešel do úplných nováčků - risk je velkej a můžeš o to přijít. \n\nTeď je trh tak nějak stabilní, mluví se o tom, že investice do NFT může být v budoucnu zajímavá, ale musím říct, že to chce čas. Čekat na pokles asi nemá moc smysl, protože když se něco rozjede, tak už ti to pak ujde. Takže pokud najdeš něco, co tě oslovuje a má smysl, klidně do toho jdi. Jen si nezapomeň udělat vlastní průzkum.

175 slov
1.8 minut čtení
13. 11. 2024
Dominik Jirka
Dominik Jirka