Co to vlastně jsou ty ETF fondy a jak fungují?
Zajímalo mě, co přesně jsou ETF fondy, protože jsem o nich slyšel spoustu různých názorů a informací, ale pořád mi to nepřijde úplně jasné. Vím, že by to mohlo být zajímavé pro někoho, kdo hledá nové investice a možnosti, jak efektivně zhodnotit peníze, ale jak přesně to funguje? Mám pocit, že je to něco jako akciové fondy, ale co je na tom vlastně jiného? Jaké jsou výhody nebo nevýhody těchto fondů ve srovnání s běžnými akciemi? A dá se říct, že ETF jsou lepší volbou pro začátečníky, nebo se hodí spíš pro zkušenější investory? Jak si vlastně vybrat správný ETF fond, když jich je tolik a každý vypadá trochu jinak? A co se stane, když se fond nevyvíjí tak, jak bych si představoval? Je tam nějaká garance návratu investice? A co poplatky za správu? Mám strach, že bych mohl narazit na skryté náklady. Víte někdo více o tom, jak se ETF fondy obchodují a jak probíhá ta celá transakce na burze? Je to složité nebo se to dá zvládnout i bez hlubokých znalostí financí? Rád bych pochopil víc o tomto tématu a věděl, zda by to pro mě mohlo být užitečné. Díky moc za všechny rady!