Jak začít s investováním do nemovitostí?
Mám takovou otázku ohledně investování do nemovitostí, protože mě to hodně zajímá a chci se v tom zorientovat. Vím, že investice do nemovitostí může být skvělý způsob, jak si zajistit pasivní příjem a v dlouhodobém horizontu si vytvořit nějaký majetek. Ale vůbec nevím, jak s tím začít. Co byste doporučili jako první krok? Mám se nejdřív zaměřit na nějaké kurzy nebo knihy o realitách, nebo je lepší se rovnou podívat na nějaké konkrétní nemovitosti? Jaké jsou vlastně ty nejlepší strategie pro začátečníky? A co všechno je dobré mít na paměti předtím, než se pustím do investování? Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat do bytů nebo domů, případně do komerčních nemovitostí. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto různých typů? Je také důležité mít nějakého mentora nebo průvodce, nebo to zvládnu i sám? A ještě bych se chtěl zeptat na financování – je lepší vzít hypotéku nebo investovat z vlastních úspor? Jaké jsou obvyklé náklady na údržbu nemovitosti a jak se dále počítá návratnost investice? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale fakt nevím, kde začít a chtěl bych mít co nejvíc informací, abych se rozhodl správně. Děkuju všem za rady!