Měl bych se bát volatility decentralizovaných aktiv při diverzifikaci portfolia?
V poslední době se stále více mluví o decentralizovaných aktivech, jako jsou kryptoměny a NFT, a jejich vlivu na investiční portfolia. Když uvažuji o diverzifikaci svého portfolia, mám pocit, že volatility těchto decentralizovaných aktiv je něco, co bych měl brát v úvahu. Mám obavy z toho, jak rychle se ceny těchto aktiv mění. Může se stát, že investuji do něčeho, co na první pohled vypadá jako skvělá příležitost, ale za pár dní nebo dokonce hodin ztratí svou hodnotu. Jak vlastně fungují trhy s těmito decentralizovanými aktivy? Je to opravdu tak rizikové, nebo je v tom nějaká strategie, jak tuto volatilitu zvládnout? Když se podívám na tradiční aktiva, jako jsou akcie nebo nemovitosti, zdají se být stabilnější. Je tedy rozumné kombinovat tyto volatilní decentralizované aktiva s tradičními investicemi? Jaké máte zkušenosti s tímto typem diverzifikace? Dává smysl mít v portfoliu část investic v kryptoměnách nebo NFT, i když víme, že mohou být tak nestabilní? A co když se situace změní a trh bude klesat? Jak mohu ochránit své investice před velkými ztrátami? Myslíte si, že existují nějaké konkrétní strategie nebo tipy, které by mi mohly pomoci minimalizovat riziko spojené s volatilitou decentralizovaných aktiv? Zajímalo by mě také, zda měli jiní investoři podobné obavy a jak se s nimi vyrovnali. Je lepší mít menší část portfolia v těchto aktivech a zaměřit se na stabilnější investice? Jaký máte názor na to vše?