Kdy je správný čas na změnu diverzifikace portfolia?
Už nějakou dobu investuji a snažím se udržovat rozumnou diverzifikaci svého portfolia, ale teď si nejsem jistý, jestli je to stále v pořádku. Jak poznám, že je čas na změnu? Mám pocit, že trhy se hodně mění a přicházejí nové příležitosti jako například kryptoměny nebo různé investice do technologií. Je důležité sledovat výkonnost jednotlivých aktiv, nebo spíš celkovou situaci na trhu? Je dobré občas prověřit, jestli moje investice odpovídají mým cílům a risk appetite? A co když najdu novou investici, která mě zaujme víc než ty stávající? Jak moc by měl člověk reagovat na trendy a jak rozlišit mezi krátkodobými výkyvy a dlouhodobými změnami? Existují nějaké konkrétní signály, podle kterých mohu usuzovat, že je čas na revizi mého portfolia? Myslím tím třeba výrazné změny v ekonomice, osobních financích nebo dokonce i v mých životních okolnostech. Jaké faktory bych měl brát v úvahu, když se rozhodnu diverzifikaci upravit? A co byste doporučili jako nejlepší postup při přehodnocení portfolia? Vím, že je důležité mít určitou strategii a plán, ale jak to udělat tak, aby to bylo efektivní a zároveň nepanikařilo při každém poklesu trhu?