Jak mi diversifikace pomůže v případě trhu s kryptoměnami?
Zajímá mě, jak by diversifikace mohla přispět k mému úspěchu na trhu s kryptoměnami. Slyšel jsem, že investování do více různých kryptoměn může snížit riziko, ale jak to vlastně funguje v praxi? Rád bych věděl, jestli je lepší mít portfolio složené z několika známějších mincí, jako je Bitcoin nebo Ethereum, nebo se spíše zaměřit na různé altcoiny a nové projekty. Jak se dá říct, kdy je čas diverzifikovat a kdy je lepší soustředit se na jednu či dvě kryptoměny? Je také důležité vzít v úvahu volatilitu trhu a jak můžu diversifikaci přizpůsobit svým vlastním investičním cílům? Vždycky jsem slyšel, že „nedávejte všechna vejce do jednoho košíku“, ale jaké konkrétní strategie byste doporučili pro efektivní diversifikaci v kryptosvětě? Mám obavy z možných ztrát a nevím, zda bych měl investovat do více projektů najednou nebo raději vybrat pár osvědčených. Jak tedy diversifikace může pomoci ochránit mé investice před nečekanými výkyvy? A co třeba riziko spojené s jednotlivými tokeny a jejich technologiemi? Děkuji za všechny rady a postřehy!