Charts.cz/Fórum/Které akcie koupit v době volatility?

Které akcie koupit v době volatility?

Trh je teď fakt rozbouřený a já nevím, co si počít. Šílí to s těmi cenami, a když se podívám na některé akcie, tak se mi zdá, že je to jako na houpačce. Chci se zeptat, jestli máte nějaké tipy na akcie, které by mohly být pro mě zajímavé právě teď, když je trh tak nestabilní. Mám obavy o své investice a přemýšlím, jestli je lepší investovat do stabilních firem s dlouhou historií, nebo spíš zkusit něco novějšího a riskantnějšího, co by mohlo přinést větší zisk. Jak se na to díváte vy? Co byste dělali na mém místě? Jaké sektory jsou teď podle vás bezpečnější? A co technologie nebo zdravotnictví? Myslíte si, že je dobrý nápad sáhnout po dividendových akciích jako pojistka proti výkyvům? Děkuji všem za rady, opravdu potřebuji nějakou inspiraci a názory od lidí, co se v tom pohybují lépe než já. Jak přistupujete k výběru akcií v takto nejistých časech?

153 slov
1.5 minut čtení
23. 11. 2023
Jindřich Kysela
Jindřich Kysela

Těžko říct, co teď koupit, když je trh tak rozbouřený. Můžeš se zaměřit na stabilní firmy s dobrou historií – ty bývají bezpečnější, i když nemusí přinést velké zisky. Zdravotnictví vypadá jako solidní sektor, lidi potřebují léky a zdravotní péči bez ohledu na krizi. Technologie jsou taky zajímavé, ale teď tam může být hodně volatility. Pokud se nebojíš trochu riskovat, zkus i dividendové akcie, to ti může zajistit nějaký příjem, když ceny kolísají. Je dobrý mít vyvážený portfolia, třeba kombinaci stabilních akcií a nějakých růstových firem. Sleduj zprávy a trendy v ekonomice, to ti může pomoct udělat lepší rozhodnutí.

99 slov
1 minut čtení
22. 7. 2023
Kateřina Odehnalová
Kateřina Odehnalová

Já bych se v takovýhle době soustředil na akcie stabilních firem, co mají dlouhou historii a silné základy. Třeba něco z potravinářství nebo utility, to jsou sektory, co obvykle přežijou i krize. Zdravotnictví je taky dobrá volba, tam je poptávka pořád. Technologie jsou super, ale teď to může být riskantní, protože tam může být větší kolísání. Co se týče dividendových akcií, tak to je určitě rozumný nápad, aspoň dostaneš nějaký příjem i když ceny klesají. Když chceš něco víc rizikovýho, tak se podívej na mladší firmy s potenciálem, ale musíš si dát pozor. Celkově bych asi šel bezpečnější cestou a diversifikoval portfolio, abych zmírnil riziko.

105 slov
1.1 minut čtení
17. 6. 2023
Hana Dvořáková
Hana Dvořáková