Jsou NFT opravdu dobrá investice? Jak to funguje?
Už nějakou dobu slýchám o NFT a chtěl bych se zeptat, jestli je to opravdu něco, do čeho se vyplatí investovat. Slyšel jsem, že někteří lidé prodávají digitální umění za obrovské částky peněz a přitom vůbec nechápu, jak to celé funguje. Může mi někdo vysvětlit, co vlastně NFT jsou? Jak se dají koupit a prodávat? Jaký mají vliv na trh s uměním a dalšími digitálními aktivy? Myslím, že je to zajímavý způsob investování, ale mám strach, že je to jen další bublina jako byly dotcomy nebo bitcoiny na začátku. Je rozumné do toho investovat, nebo je lepší se tomu vyhnout a zaměřit se na tradičnější formy investic jako akcie nebo nemovitosti? Zajímalo by mě také, jakou roli hraje technologie blockchain v celém tom procesu, protože jsem o tom slyšel zmínky, ale nedokážu si to přesně představit. Mohli byste mi poskytnout nějaké příklady úspěšných projektů nebo jednotlivců, kteří vydělali díky NFT a jak to vlastně zvládli? A co třeba rizika spojená s investováním do NFT? Jaké jsou hlavní faktory, které by měl člověk zvážit předtím než vloží peníze do něčeho tak nového a neprobádaného? Budu rád za jakékoli zkušenosti, názory či rady od lidí, kteří už mají něco za sebou. Díky!