Charts.cz/Fórum/Jak moc ovlivňuje volatilita kryptoměn mé rozhodnutí investovat?

Jak moc ovlivňuje volatilita kryptoměn mé rozhodnutí investovat?

Jsem v procesu zvažování investic do kryptoměn, ale pořád mě trápí jedna věc - jak moc vlastně ta volatilita ovlivňuje mé rozhodnutí? Vím, že kryptoměny se umí pohybovat extrémně rychle a že ceny mohou skákat nahoru a dolů v řádu hodin, což mi dává trochu strach. Rád bych se dozvěděl, jak to berou ostatní investoři. Je pro ně volatilita něco, co je odrazuje, nebo naopak láká? Jak to ovlivňuje jejich strategii? Uvažuju o tom, že bych do toho šel s nějakou částkou, ale lidi říkají různé věci - někdo tvrdí, že je to skvělá příležitost k zisku, jiní zase upozorňují na rizika. Je dobré mít v takovém prostředí pevné nervy a být připraven na vysokou volatilitu? Jak se s tím vlastně popasovat, když chci investovat? Mám se soustředit čistě na dlouhodobé investice a ignorovat krátkodobé výkyvy, nebo je lepší sledovat trh a reagovat na změny? Mám pocit, že mě to všechno trochu paralyzuje a nevím, jak dál. Jak přistupujete vy ke své strategii s ohledem na volatilitu kryptoměn?

168 slov
1.7 minut čtení
20. 8. 2024
Emil Šrámek
Emil Šrámek

Volatilita kryptoměn je fakt, který tě může dost ovlivnit. Mnoho lidí se toho bojí, protože ceny skáčou jak na horské dráze. Osobně bych doporučil se na to dívat jako na příležitost, ale musíš být připravený na velký výkyvy. Někteří investoři se zaměřují na dlouhodobý růst a ignorují ty krátkodobé šoky. Jiní zase s tím tak nějak hrají a snaží se profitovat z rychlých změn. Důležité je mít pevné nervy, protože panika může vést k blbým rozhodnutím. Měl bys mít nějakou strategii – třeba investovat jen část peněz, kterou si můžeš dovolit ztratit, a nehroutit se při každém propadu. V konečným důsledku je to o tom být informovaný a najít si svůj vlastní způsob, jak s tím žít.

117 slov
1.2 minut čtení
6. 9. 2024
Věra Vlčková
Věra Vlčková

Volatilita kryptoměn je prostě součástí hry, to se musíš smířit. Mnoho investorů, co jsem potkal, má na to různé názory. Někteří ji vidí jako příležitost, jak rychle zbohatnout, jiní se bojí a radši se drží dál. Je dobrý mít na paměti, že ty skoky cen můžou být brutální a je potřeba mít pevné nervy. Někdo radí investovat dlouhodobě a ignorovat krátkodobé výkyvy, což dává smysl, ale záleží, jaký máš přístup. Pokud chceš investovat, tak si rozmysli, kolik jsi ochotný riskovat a jestli jsi připraven na možné ztráty. Někdo třeba sleduje trh a snaží se reagovat na změny, ale to obvykle vyžaduje hodně času a zkušeností. Osobně bych doporučil začít s menší částkou, abys zjistil, jak se cítíš s tou volatilitou. Takže jo, volatilita může odrazovat nebo lákat - záleží na tvém stylu investování.

133 slov
1.3 minut čtení
27. 12. 2023
Dominik Vejvoda
Dominik Vejvoda