Kolik procent z portfolia bych měl dávat do kryptoměn?
Uvažuju o svém investičním portfoliu a přemýšlím, kolik procent bych měl alokovat do kryptoměn. Zajímá mě, jestli existují nějaké doporučené hodnoty, nebo jestli je to spíš individuální záležitost. Slyšel jsem, že někteří investoři dávají do kryptoměn třeba 5%, jiní zase klidně 20% nebo i víc. Jak to vlastně je? Jak se určuje ta správná částka? Měl bych brát v úvahu svou toleranci k riziku, nebo by to mělo být víc podle toho, kolik chci vydělat? Je dobré mít v portfoliu stabilní měny jako Bitcoin a Ethereum, nebo se mám podívat i na méně známé altcoiny? Zajímá mě také, jak si rozdělit investice mezi kryptoměny a tradiční aktiva jako akcie a reality. Je lepší mít diverzifikované portfolio, nebo se zaměřit na jednu oblast? Například když vidím, jak kryptoměny často kolísají, mám se obávat o svou investici, pokud dám do nich větší část? Také bych rád věděl, jestli jsou nějaké obecné trendy nebo doporučení od zkušenějších investorů. Jak moc by měly ovlivnit mé rozhodnutí aktuální tržní podmínky a novinky ve světě kryptoměn? A co když se rozhodnu později navýšit svůj podíl v kryptoměnách – je lepší to udělat teď, když je trh tak volatilní, nebo čekat na stabilnější období? Rád bych slyšel názory ostatních na toto téma.