Charts.cz/Fórum/Jaké akcie v oblasti zelené energie se teď vyplatí koupit?

Jaké akcie v oblasti zelené energie se teď vyplatí koupit?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké akcie v oblasti zelené energie byste doporučili na investici? V poslední době se hodně mluví o obnovitelných zdrojích a já mám pocit, že je to sektor, který má obrovský potenciál do budoucna. Zelená energie je nyní v kurzu, a tak bych rád věděl, jaké konkrétní společnosti stojí za pozornost. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké akcie, které jsou momentálně podhodnocené nebo mají dobré výhledy do budoucna. Taky by mě zajímalo, jaký máte názor na společnosti zabývající se solárními panely nebo větrnými elektrárnami. Je lepší investovat do zavedených firem, nebo zkusit novější startupy? Jaké faktory byste brali v potaz při výběru akcií v tomto sektoru? A také bych chtěl znát vaše zkušenosti s investováním do zelené energie, jestli máte nějaké tipy nebo rady, na co si dát pozor. Děkuji předem za všechny odpovědi!

139 slov
1.4 minut čtení
10. 11. 2023
Daniel Fučík
Daniel Fučík

Pokud se zajímáš o akcie v oblasti zelené energie, tak rozhodně doporučuji podívat se na firmy jako NextEra Energy, co se hodně rozjíždí s obnovitelnými zdroji. Solární společnosti jako First Solar nebo SunPower taky stojí za zmínku. Větrné elektrárny mají solidní základnu s firmama jako Ørsted nebo Siemens Gamesa. Tyhle zavedené firmy mají určitě stabilitu, ale novější startupy mohou mít vyšší potenciál růstu, i když s větším rizikem. Zkus si hlídat tržní trendy a regulace, protože to dost ovlivňuje ceny akcií. Důležitý je taky diversifikovat portfolio – nesázet všechno na jednu kartu. Osobně bych se nebál kombinace zavedených a novějších firem, ale je dobrý mít jasno v tom, kolik jsi ochotnej riskovat. Takže hodně štěstí a ať ti investice vyjdou!

120 slov
1.2 minut čtení
10. 12. 2024
Romana Bártová
Romana Bártová

K zelené energii se teď hodně lidí obrací, což je super. Pár tipů na akcie, co by mohly stát za to: podívej se na společnosti jako NextEra Energy, co se zabývají obnovitelnými zdroji. Pak je tu Enphase Energy, ta má super technologie pro solární panely a baterie. Někdo zmiňuje i Tesla, protože jejich solární produkty a úložiště energie jsou na vzestupu. Co se startupů týče, tam je to rizikovější, ale mohou mít velký potenciál. Zvažuj stabilní firmy s historií nebo mladé inovativní hráče – záleží na tvém apetitu na riziko. Důležitý je taky sledovat legislativu a trendy v oblasti obnovitelných zdrojů. Kdyby jsi chtěl investovat do větrných elektráren, tak si dej pozor na společnosti jako Vestas nebo Siemens Gamesa, ty dost frčí. Rozhodně si udělej vlastní průzkum a nezapomeň, že investování je vždycky trochu risk. Hlavně se nenech unést emocemi a investuj to, co si můžeš dovolit ztratit.

148 slov
1.5 minut čtení
13. 10. 2024
Vojtěch Hampl
Vojtěch Hampl