Charts.cz/Fórum/Jaké DeFi protokoly můžu zkusit v roce 2025 pro vysoké výnosy?

Jaké DeFi protokoly můžu zkusit v roce 2025 pro vysoké výnosy?

Zajímalo by mě, jaké DeFi protokoly byste doporučili pro investice v roce 2025, pokud hledám vysoké výnosy. Slyšel jsem o různých možnostech, ale je jich tolik a já bych chtěl mít přehled o těch, které by mohly být nejperspektivnější v blízké budoucnosti. Mám na mysli zejména platformy, které nabízejí lending a borrowing služby, ale také ty, které se zaměřují na yield farming a liquidity pools. Jaké protokoly se podle vás ukazují jako spolehlivé a mají potenciál přinést zajímavé výnosy? Přemýšlím také o tom, jak zabezpečení a audit těchto projektů ovlivňuje jejich atraktivitu. Měli byste nějaké tipy na konkrétní projekty nebo na to, co sledovat při výběru protokolů? Zajímá mě i pohled na trendy v oblasti DeFi - co si myslíte o decentralizovaných burzách a jakou roli hrají v ekosystému? Myslíte si, že by bylo rozumné diverzifikovat investice napříč různými DeFi protokoly, nebo byste doporučili soustředit se na jeden konkrétní? Budu vděčný za jakékoli rady a postřehy od lidí, kteří mají zkušenosti s těmito protokoly a mohou poskytnout užitečné informace.

169 slov
1.7 minut čtení
20. 12. 2022
Dominik Jirka
Dominik Jirka

S DeFi se to má tak, že jak přicházejí nové projekty, tak i starší se vyvíjejí. Pokud chceš zkusit lending a borrowing, koukni na Aave a Compound. Tyhle platformy mají slušné zabezpečení a auditované smart kontrakty, což je důležité, když jde o bezpečnost tvých investic. Pro yield farming jsou zajímavé protokoly jako Yearn.finance nebo Curve Finance, kde můžeš získat docela vysoké výnosy na stablecoinech i dalších aktivech.

Dále si dej pozor na decentralizované burzy jako Uniswap nebo SushiSwap. Ty teď hodně nabírají na popularitě a liquidity pools ti můžou přinést pasivní příjem. Ale vždycky je dobrý diversifikovat – neukládej všechen svůj kapitál do jednoho protokolu. To ti pomůže snížit riziko.

Při výběru se zaměř na to, kolik uživatelů daný protokol má a jak dlouho už funguje. Trendy se mění rychle, takže sleduj novinky a aktualizace v DeFi prostoru. Čím víc informací máš, tím lépe se rozhodneš.

144 slov
1.4 minut čtení
20. 12. 2024
Eliška Dvořáčková
Eliška Dvořáčková

Jasně, DeFi protokoly jsou v roce 2025 fakt zajímavá téma. Pokud hledáš vysoké výnosy, zkus se podívat na Aave a Compound pro lending a borrowing. Tyhle platformy mají dobrou reputaci a solidní zabezpečení, což je klíčový faktor. Pak je tady Yearn Finance, ten má skvělý yield farming strategie a můžeš tam taky rozložit riziko. Co se týče liquidity pools, Uniswap a SushiSwap jsou stále top volby, ale nezapomínej na nové projekty jako Balancer nebo Curve Finance, ty se zaměřujou na efektivní swapování a likviditu.

Diverzifikace je rozhodně rozumná, radši nenechávej všechno na jednom místě. Zkoušej různé protokoly a sleduj trendy – decentralizovaný burzy teď frčí a dávaj docela dobrý příležitosti na trading a arbitráž. Hlavně si dej pozor na audity projektů, to ti může ušetřit spoustu problémů s hackama a ztrátama. Takže jo, drž se osvědčených jmen, sleduj novinky a zkoušej to napříč různými platformami.

144 slov
1.4 minut čtení
29. 11. 2023
Lukáš Maleček
Lukáš Maleček