Jaké jsou signály, že je čas na diversifikaci investic?
Zajímalo by mě, jak poznat, kdy je vhodné začít diversifikovat své investice. Vím, že rozložení portfolia může být důležité pro minimalizaci rizika, ale jaké konkrétní signály by mi měly napovědět, že je načase udělat změny? Je to třeba v případě, když se mi některé investice daří více než jiné? Co třeba situace na trhu, jako jsou ekonomické krize nebo změny v úrokových sazbách? Jakou roli hraje moje osobní finanční situace? Mám se bát poklesu hodnoty některých aktiv nebo mám spíše hledat příležitosti jinde? A co sentiment a trendy v oblasti kryptoměn, NFT nebo akcií? Kdy je dobré přehodnotit své stávající portfolio a zamyslet se nad tím, jestli bych neměl přidat něco nového, třeba do realit nebo alternativních investic? Jak poznám, že už je to opravdu urgentní a že bych neměl čekat na další vývoj trhů? Vlastně, existují nějaké konkrétní ukazatele nebo metriky, které by mi mohly pomoci udělat tohle rozhodnutí lépe? Každý říká, že diversifikace je klíčová, ale kdo a jak určuje ten správný okamžik k akci?