Charts.cz/Fórum/Jak efektivně sledovat trendy v NFT?

Jak efektivně sledovat trendy v NFT?

Zajímám se o svět NFT a chtěl bych se zeptat, jak nejlépe sledovat trendy na trhu s těmito digitálními aktivy. Je to fakt rychle se vyvíjející oblast a někdy mám pocit, že mi unikají důležité novinky nebo zajímavé projekty. Myslíte, že existují nějaké konkrétní platformy nebo weby, které by mi mohly pomoci být v obraze? A co různé sociální sítě – má smysl sledovat influencery v oblasti NFT, nebo je lepší spoléhat se na odborné články a analýzy? Pokud máte nějaké tipy, jak by se daly sledovat nové trendy a co vlastně sledovat, byl bych moc vděčný za rady. Taky mě zajímá, jestli existují nějaké nástroje nebo aplikace, které by mi mohly usnadnit sledování cen a objemů obchodování. Jak často byste doporučili kontrolovat trh, abych nepřišel o příležitosti? Děkuji za veškeré informace!

132 slov
1.3 minut čtení
31. 7. 2023
František Kraus
František Kraus

Sledovat trendy v NFT je fakt výzva, ale pár tipů by ti mohlo pomoct. Určitě zkus platformy jako OpenSea a Rarible, tam se hodně věcí děje. Taky sleduj Twitter, je to hodně rychlý a často tam najdeš novinky a zajímavé projekty. Influencery je dobrý sledovat, ale buď opatrnej na rady, mnohdy jsou jen hype-ři. Zkus taky Reddit komunity jako r/NFT a r/CryptoArt, tam se dají najít zajímavé diskuze. Co se týče cen a objemů, můžeš použít aplikace jako Dune Analytics nebo Nansen. Kontroluj trh tak 2-3x týdně, aby ti neutekly důležitý zprávy. Hlavně buď aktivní a neboj se experimentovat s různými zdroji informací.

103 slov
1 minut čtení
5. 4. 2024
Ladislav Dunka
Ladislav Dunka

Sledování trendů v NFT může být fakt oříšek, ale pár tipů ti ulehčí práci. Zkus začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš spoustu nových projektů a aktuálních hitů. Dobrý je i Twitter, kde sleduj influencery a umělce v oblasti NFT, často tam sdílí zajímavé novinky a trendy. Pak jsou tu specializované weby jako NonFungible.com nebo DappRadar, kde můžeš najít analýzy trhu a statistiky. Na Discordu se zase lidi baví o různých projektech a můžeš tam chytit nějaké insider info. Co se týče sledování cen, zkus CoinGecko nebo CryptoSlam, to jsou dobré nástroje na sledování objemů obchodování a cen. Ohledně četnosti kontrolování trhu – záleží na tobě, ale denní nebo obdenní check ti pomůže být v obraze a nezmeškat příležitosti. Hodně štěstí!

123 slov
1.2 minut čtení
18. 1. 2024
Kristýna Šebestová
Kristýna Šebestová