Na co si dát pozor při investování do realit v roce 2025?
Přemýšlím o investicích do realit, ale čím dál tím víc mě zajímají specifika, která s tím souvisejí v roce 2025. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu, než se rozhodnu investovat? Je to vůbec vhodný čas na vstup do tohoto trhu? Jak se vyvíjejí ceny nemovitostí a jaké trendy by mohly ovlivnit jejich hodnotu? Slyšel jsem, že úrokové sazby mohou mít vliv na dostupnost hypoték a celkovou poptávku po nemovitostech. Je to pravda? Co říkáte na možné riziko investic do nemovitostí v kontextu ekonomického vývoje a potenciálních recesí? Myslíte si, že je lepší zaměřit se na rezidenční nebo komerční nemovitosti? A co takové trendy jako práce z domova a jejich vliv na trh s bydlením? Jak se na to díváte vy? Jaké máte zkušenosti s investováním do realit v posledních letech? Co byste doporučili lidem, kteří chtějí začít investovat právě teď? Jaké chyby byste nedoporučili opakovat? Vím, že je důležité mít dobrou strategii a plán, ale co všechno bych měl mít na paměti při výběru lokality pro investici? Hesla jako "lokalita, lokalita, lokalita" slyším pořád, ale jak zjistím, co je pro mě nejlepší? Mělo by mě zajímat třeba i to, jaké jsou očekávané demografické změny nebo budoucí rozvojové projekty v oblasti? Byl bych moc vděčný za rady a tipy od těch, kteří už nějakou dobu do realit investují.