Jak často bych měl rebalancovat své investice?
V poslední době jsem se hodně zamýšlel nad tím, jak důležité je rebalancování investic, ale stále mám v tom trochu zmatek. Vím, že investice do akcií, dluhopisů a možná i nějakých alternativních aktiv, jako jsou kryptoměny nebo nemovitosti, by měly být vyvážené podle mých cílů a rizikové tolerance. Ale jak často bych měl vlastně rebalancovat? Myslím, že bych měl reagovat na změny na trhu, ale není to příliš časté? A co když se trh pohybuje nahoru a dolů? Měli bychom se řídit nějakým konkrétním časovým rámcem, jako je jednou za čtvrtletí nebo jednou za rok? Nebo by bylo lepší rebalancovat jen v případě, kdy moje aktiva překročí určité procentuální hranice? Taky mě zajímá, jestli je lepší rebalancovat v klidných časech nebo právě naopak, když je trh volatilní. Jak to děláte vy? Jaké jsou vaše zkušenosti s rebalancováním a jak často se k tomu vracíte? Myslíte si, že je to nutnost pro úspěšné investování, nebo to berete spíše jako nezbytné zlo? Rád bych slyšel názory ostatních a zjistit, co funguje nejlépe v různých investičních strategiích.