Jaké akcie přežijí krizi a v čem je hledat?
V poslední době se hodně diskutuje o tom, jaké akcie by mohly přežít případné ekonomické krize. Mám na mysli nejen ty obvyklé velké technologické firmy, ale i menší společnosti, které se specializují na odvětví, jež jsou považovány za stabilní. Zajímalo by mě, jestli existují nějaká osvědčená kritéria, podle kterých bych mohl vybírat akcie, které mají větší šanci přežít. Například, jak důležitá je diverzifikace portfolia při výběru těchto akcií? A co sektor veřejných služeb nebo potravinářství? Mám pocit, že v těžkých časech lidé stále potřebují elektřinu a jídlo. Myslíte, že by to mohlo znamenat, že akcie těchto firem budou v bezpečí? Co třeba společnosti s dlouholetou historií a stabilním cash flow? Jsou takové firmy opravdu tak bezpečné, nebo se i ony mohou dostat do problémů? A jak velkou roli hraje i situace na trhu s nemovitostmi nebo v oblasti kryptoměn? Mám pocit, že všechno je teď propojené a není snadné určit, co bude fungovat. Jak tedy najít ty správné akcie v nejistých časech? Co říkáte? Jaké konkrétní příklady byste doporučili a proč? Zajímalo by mě také, co si myslíte o investování do dividendových akcií jako způsobu ochrany před krizí. Myslíte, že se vyplatí investovat do firem, které pravidelně vyplácejí dividendy? Děkuji za vaše názory!