Jak začít investovat do NFT, když nevím, co to vlastně je?
Slyšel jsem spoustu lidí mluvit o NFT a jak jsou prý revoluční v oblasti umění a digitálních sběratelských předmětů, ale popravdě vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Jak vlastně fungují tyto tokeny a proč by měly mít nějakou hodnotu? Můžete mi prosím podrobně vysvětlit, co to NFT vlastně je? Zní to jako něco futuristického, ale mám pocit, že mi něco uniká. Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít investovat do NFT, ale nevím, kde začít a jak se orientovat v celém tom světě. Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej těchto digitálních aktiv? Je nutné mít nějaké speciální znalosti nebo technické dovednosti? Mám se bát podvodů, které se kolem NFT objevují? A co když budu chtít své NFT někdy prodat – je to vůbec možné? Jak zjistím, která NFT mají hodnotu a které jsou jenom přeplácané trendy? Nechci investovat do něčeho, co za chvíli ztratí hodnotu. Jaké jsou hlavní rizika spojená s investováním do NFT? A konečně – existují nějaké tipy nebo rady, které byste mi mohli dát jako začátečníkovi v tomto poli? Opravdu bych ocenil jakékoli informace nebo zkušenosti, které byste mohli sdílet.