Jak začít investovat do nemovitostí pro pasivní příjem?
Chci se vás zeptat, jak vlastně začít investovat do nemovitostí, abych mohl generovat nějaký pasivní příjem. Četl jsem hodně o tom, jak je to skvělý způsob, jak si zajistit nějakou stabilitu a možná i finanční svobodu v budoucnu. Jenže nevím přesně, od čeho se odpíchnout. Mám na mysli, jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Mám už nějaké peníze našetřené, ale obávám se, že to nestačí na koupi nemovitosti. Myslíte, že je rozumné začít s menšími byty nebo třeba s pronájmem garáží? Jak důležité je mít nějakého odborníka nebo realitního makléře při hledání správné investice? A co třeba hypotéky? Měl bych zkusit vzít si hypotéku na investici nebo spíš šetřit dál a koupit nemovitost za hotové? Zajímalo by mě taky, jaký druh nemovitosti je teď nejvíc výhodný – jestli spíš byty v centru města, nebo rodinné domy na okraji? Jak se dá zjistit, zda je daná lokalita dobrá pro investice? A co daně a další náklady spojené s vlastnictvím nemovitosti? Vím, že je toho hodně a že to není jednoduché rozhodnutí, ale rád bych znal názory lidí, kteří už do nemovitostí investují. Jak jste začínali vy? Jaké chyby jste udělali a co byste udělali jinak? Děkuju všem za vaše rady!