Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší kryptoměny na staking letos?

Jaké jsou nejlepší kryptoměny na staking letos?

Když se podívám na možnosti investic do kryptoměn, jedna věc mě stále víc zajímá a to je staking. Slyšel jsem, že skrze staking se dá pěkně vydělat, ale jaké kryptoměny by byly letos nejlepší na staking? Mám pocit, že se teď na trhu objevuje spousta nových projektů a některé z nich mají opravdu slibný potenciál. Uvažoval jsem o několika známějších, ale jistý si vůbec nejsem, které z nich jsou skutečně výhodné. Vím, že Ethereum 2.0 je v poslední době hodně skloňované, ale jsou tu i další alternativy jako Cardano nebo Polkadot? Co říkáte na jejich stakingové mechanismy? Jaké jsou výnosy a jaká je případná rizika? Taky by mě zajímalo, jestli se vyplatí držet méně známé altcoiny pro staking nebo je lepší soustředit se na ty zavedenější. A co vůbec znamená ten pojem "staking rewards"? Jak to vlastně funguje a jakým způsobem se počítají? Zaujala mě i myšlenka pasivního příjmu skrze staking, ale mám strach z volatility trhu a toho, jak to může ovlivnit moje investice. Je lepší mít více různých kryptoměn pro staking nebo se zaměřit na jednu či dvě? Jaký máte názor na tuto strategii? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na platformy nebo peněženky, které nabízejí staking s dobrou reputací a nízkými poplatky. Takže celkově: Jaké jsou letos ty nejlepší kryptoměny na staking a proč?

219 slov
2.2 minut čtení
14. 1. 2025
Adam Kysela
Adam Kysela

Takže staking je fajn způsob, jak vydělat pasivně, ale je dobrý být opatrnej. Ethereum 2.0 je rozhodně na topu, ale Cardano a Polkadot taky mají co nabídnout. Cardano má solidní staking s pěknýma výnosama, Polkadot zase umožňuje participovat v parachain aukcích, což může bejt zajímavý. Co se týče rizik, tak všechno na trhu s kryptoměnama je dost volatilní, takže pokud se rozhodneš pro altcoiny, měj na paměti možnost ztráty. Staking rewards jsou vlastně odměny za to, že držíš a stakuješ svoje mince v síti. Ty výnosy se liší podle projektu a většinou se počítají jako procento z toho, co držíš. Mít víc různých kryptoměn pro staking může rozložit riziko, ale zas to chce víc sledovat. Co se týče platforem, pak třeba Binance nebo Kraken nabízejí staking s dobrou reputací a nízkýma poplatkama. Zkrátka, klidně zkus známější projekty, ale neboj se i novinek, pokud mají dobrý fundament. Hlavně si to pořádně prostuduj.

151 slov
1.5 minut čtení
27. 12. 2024
David Macek
David Macek

Tak hele, co se stakingu týče, letos to vypadá fakt dobře na pár projektů. Ethereum 2.0 je jasná volba, má solidní zázemí a výnosy jsou slušný, ale můžeš se podívat i na Cardano nebo Polkadot. Ty mají taky super staking mechanizmy a nabízí zajímavý procenta. Třeba Cardano má docela nízký poplatky a dobré výnosy.

Když uvažuješ o méně známých altcoinech, tak tam je to trochu riskantnější. Můžeš narazit na něco, co vystřelí, ale taky můžeš přijít o prachy. Takže buď opatrnej a klidně se zaměř na známější projekty, kde víš, do čeho jdeš.

Staking rewards jsou vlastně odměny za to, že držíš kryptoměny a pomáháš síti fungovat. Čím víc držených coinů, tím větší odměny. Jo, ale pamatuj si na tu volatilitu trhu – ceny můžou skákat jak bláznivý. Osobně bych radši diversifikoval a měl víc různých coinů na staking než jen jeden. To ti dá větší bezpečí.

A ohledně platforem – třeba Binance nebo Kraken jsou dost známý s dobrou reputací a nízkýma poplatkama. Takže se mrkni na tyhle možnosti a rozšiřuj portfolio. Je to fajn způsob, jak vydělat něco navíc bez extra práce.

181 slov
1.8 minut čtení
23. 12. 2024
Renata Horálková
Renata Horálková