Kdy je nejlepší čas investovat do akcií v zahraničí?
Chtěl bych se zeptat, kdy vlastně nastává ten správný čas pro investice do akcií v zahraničí. Mám na mysli, jestli je lepší investovat v období, kdy ekonomika roste, nebo spíš čekat na recesi, kdy jsou akcie levnější. Co říkáte na sezónnost trhu? Slyšel jsem, že některé měsíce bývají pro investice výhodnější než jiné. Jak to vlastně funguje s těmi cykly trhu a jak ovlivňují rozhodování investorů? Zajímá mě také, jestli se vyplatí sledovat konkrétní události jako jsou volby, hospodářské zprávy nebo změny úrokových sazeb. Jak moc je důležité mít přehled o globálních trendech a situaci v různých regionech? A co si myslíte o dlouhodobém versus krátkodobém investování – má to vliv na to, kdy investovat? Hledám taky tipy ohledně diverzifikace portfolia a jak třeba rozložit riziko mezi různé země a sektory. Také by mě zajímalo, jestli je lepší investovat do velkých stabilních firem nebo zkusit štěstí s menšími start-upy. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Co byste doporučili někomu, kdo se teprve začíná orientovat ve světě mezinárodních akcií?