Proč jsou investice do NFT považovány za riskantní?
Měl bych se zeptat na něco, co mi nedává úplně jasný smysl. V poslední době se toho kolem NFT hodně mluví a já jsem si všimnul, že spousta lidí říká, že investice do této oblasti jsou dost riskantní. Tak mě zajímá, co všechno se za tím skrývá. Vím, že NFT jsou takové digitální umělecké kousky nebo vlastně cokoliv jiného, co je unikátní a je uloženo na blockchainu, ale proč to vlastně lidé považují za rizikové? Je to kvůli cenovým výkyvům? Nebo je tam problém s tím, že hodnota může rychle klesnout? Slyšel jsem taky, že se v tom objevuje spousta podvodů a že je těžké rozlišit mezi skutečně hodnotnými NFT a těmi, které jsou jenom nafouknuté bubliny. Kdo vlastně určuje cenu NFT a proč mohou být některé z nich tak extrémně drahé? Mám pocit, že se v tom prostě ztrácím. Myslíte si, že je rozumné investovat do NFT, když je to tak riskantní? A co vlastně doporučujete lidem, kteří o tom uvažují? Jak se vyhnout podvodům a špatným investicím v takto nestabilním trhu? Děkuji moc za jakékoliv názory a zkušenosti.